En deilig blomkålpudding som passer perfekt i sommervarmen
Rasp blomkål på rivjern eller kjør den i blenderen til den er blitt til riskonsistens
Pisk sammen fløte, egg, kardemomme og vaniljefrø/pulver i en bolle
Rør inn blomkålrisen til den er godt blandet
Ha alle ingredienser, men bare 2 dl av fløten en kjele og kok opp. Tilsett salt og sirup og la den koke på middels varme til den tykner. Ca. 10 minutter
Pass på å røre ofte. Den er ferdig når det meste av væsken er fordampet og den har fått rispuddingkonsistens
Ta kjelen av platen og rør inn 1 ss smør mens den er varm
La den avkjøle seg i en bolle mens du rører i den av og til. Pisk den godt opp når den er helt kald
Pisk den siste dl av fløten stiv og vend den godt sammen med rispuddingen før servering.
Dryss kanel på toppen, og eventuelt hakkede nøtter, bær, og sitronmelisse/mynteblader