Oppskrift til 4 porsjoner

Ingredienser

1 purre
1 brokkoli
2 ss smør
250 g frossen spinat
1 ts salt (Seltin)
1⁄2 ts pepper
800 g seifilet (du kan bruke andre typer fisk)
1 ts karripasta
4 dl fløte
2 dl revet ost

Slik gjør du:

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Vask purren godt og skjær den i fine ringer.
  • Del brokkoli i fine buketter.
  • Smelt smøret i en kjele og stek purren noen minutter. Tilsett brokkoli og spinat
    og stek til spinaten er tint og brokkolien er myk. Krydre med salt og pepper.
  • Smør en ildfast form med smør. Legg grønnsakene i bunnen av fatet.
  • Skjær fisken i porsjonsstørrelse og legg den over grønnsakene.
  • Bland karripasta med fløten og hell den over fisken. Fordel osten over fisken
    og la gratengen steke midt i stekeovnen i 15 minutter. Server gratengen sammen med revet gulrot.
Seifilet-og-brokkoligrateng