PIZZABUNN AV BLOMKÅL

Bunn:

1 stk blomkål

2 stk egg

8 ss revet ost

1 ts salt

 

Topping

2 ss hermetiske tomater, tomatsaus
120 g mozzarella, fersk
½ stk grønn squash
1 ss basilikum
20 g ruccula
olivenolje*
ertespirer*, (kan sløyfes)
salt og pepper*, etter ønske

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 250 °C.
Del blomkål i biter og kjør med egg, revet ost og salt i en kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn masse.
Spre massen tynt utover til bunner på stekebrett dekket med bakepapir. Forstek i ca. 15 minutter.
Smør på tomatsaus og legg på mozzarella i tynne skiver. Topp med squash i tynne skiver, noen dråper olivenolje, litt salt og pepper (eller litt knust tørket chili).
Stek pizzaen videre i ca. 15 minutter.
Dryss over basilikumblader, litt ruccula og ertespirer før servering.

Tips:
Disse bunnene er ikke så robuste som vanlige pizzabunner, så kniv og gaffel er anbefalt.