Langstekt høyrygg og/eller bibringe

Nå er det høst og det er mye godt fersk kjøtt i butikken. Høyrygg eller bibringe er kjøtt fra storfe, med deilig fett. Høyrygg og bibringe brukes ofte til suppekjøtt, men det er også et nydelig kjøtt som tåler lang steking i stekeovnen sammen med grønnsaker.

Course Middag
Keyword middag, kjøtt, kjøttmiddag, grønnsaker
Servings 4 porsjoner

Ingredients

  • 1,5-2 kg høyrygg og/eller bibringe skjæres i passe serveringsbiter, ta med bein og fett
  • 3 stk gule løk skjært i båter
  • 1 stk sellerirot skjæres i serveringsbiter
  • 1 stk persillerot skjæres i serveringsbiter
  • 1 stk rød paprika skjæres i skiver
  • 1 boks knuste tomater
  • 2 dl vann
  • litt gressløk/ purreløk
  • 1 stk brokkoli til blomkål-brokkolimos
  • 1 stk blomkål til blomkål-brokkolimos

Instructions

  1. Sett stekeovnen på 180 grader.

  2. Brun kjøttbitene i stekepannen, legg de ferdigstektebitene i en langpanne med olivenolje.

  3. Skjær løken i båter, og stek dem i stekepannen,la løken få litt farge.

  4. Sellerirot, persillerot, og paprika legges i langpannen.

  5. Kok ut stekepannen og ha kraften over kjøttet og grønnsakene.

  6. Hell knuste tomater, og vannet over kjøtt og grønnsakene. Det bør være litt vann i pannen. Husk kjøttet lager deilig kraft under «putringen».

  7. Bland kjøtt og grønnsaker litt ,og se til at deter nok vann i pannen.

  8. Ha folie over langpannen.

  9. Putt langpannen i stekeovnen og la kjøttet begynne å koke.

  10. Skru deretter stekeovnen ned til 50 - 80 grader (litt avhengig av stekeovn), og la kjøttet stå i stekeovnen i 4 – 8 timer, jo lengre jo mørere blir det.

  11. Ta folien av langpannen og skru opp varmen hvis du synes at kjøttet trenger litt mer farge.

  12. Serveres med blomkål-og brokkolimos.

  13. Ha gjerne hakket purre – eller gressløk over.

Tips: gjør langpannen ferdig kvelden før, og sett den i stekeovnen før du drar på jobb. Sørg for at kjøttet kokes opp først og skru så ned varmen,til mellom 50 – 80 grader. Der vil kjøttet stå å småsyde hele dagen og du får en nydelig kraftfull kjøtt og grønnsaker til middag.