Kyllingspyd med peanøttsaus

Course Middag, Side rett, lunsj
Keyword middag
Servings 4

Ingredients

Marinade

  • 6 dl kokosmelk
  • 1 ss rød karripasta
  • 1 ts sukrin
  • 2 ss fiskesaus
  • 4 stk kyllingbryst
  • 12-16 stk trepinner/grillspyd
  • smør/olje til steking

Peanøttsaus

  • 3 dl peanøttsmør uten tilsatt sukker
  • 2 dl kokosmelk
  • 2-4 ss rød karripasta
  • 2 ts akasie honning
  • 1/2 dl limesaft
  • 1 ts salt Seltin
  • 1 pakke frosne grønne bønner

Instructions

  1. Lag en marinade av kokosmelk, rød karripasta, Sukrin og fiskesaus. 

  2. Skjær hvert av kyllingbrystene i 3–4 avlange skiver og la dem trekke i marinaden i minst 30 minutter (gjerne over natten i kjøleskapet). 

  3. Tørk av mesteparten av marinaden og træ kyllingskivene på spyd. . 

  4. Grill kyllingene i stekeovnen på 230 °C i ca. 3 minutter på hver side til kjøttet har fått fin stekefarge, eller stek dem i smør i en stor, varm stekepanne. 

  5. Mens kyllingen steker lager du peanøttsaus: Rør peanøttsmøret med kokosmelk, rød karripasta, honning og limesaft, la sausen koke opp og hold den varm. Smak til med salt om du synes det trengs. 

  6. Tips: Hvis grillspydene er av tre, må de ligge i vann i minst 30 minutter før de skal brukes. 

Recipe Notes