Kjøttboller med tomatsaus

Course Middag, Kjøttboller, Tomatsaus
Servings 4 porsjoner

Ingredients

Kjøttboller

  • 500 gram Kjøttdeig
  • 1 Egg Stort
  • 1/2 Løk Finhakket
  • 1 bunt Dill Fersk eller frossen
  • 1/2 ts Muskatnøtt Revet
  • 1 ts Pepper
  • Smør Til steking

Tomatsaus

  • 1 Løk Finhakket
  • 1 ss Olivenolje til steking
  • 1/2 Rød Chili finhakket
  • 1 boks Tomater Hakkede
  • 1/2 ts Salt
  • 1 ts Pepper
  • 1 ts Oregano

Instructions

Kjøttboller

  1. Bland kjøttdeig med egg, løk og dill. Ha i krydder og bland godt sammen.

  2. Har du tid, lar du kjøttdeigen hvile i 10 minutter slik at smaken får «satt seg». 
Imens lager du tomatsausen. 

Tomatsaus

  1. Fres løken i olivenolje til den er blitt myk. 


  2. Ha i tomatene, eventuelt chili, salt og krydder og la sausen småkoke i 5 minutter. 

Tips!

  1. Trill små, runde kjøttboller og la dem trekke i tomatsausen i 15 minutter under lokk. Serveres med blomkålris.