Havrekjeks

Servings 40 Stk

Ingredients

  • 2 dl Helmelk, havremelk, eller soyamelk
  • 5 dl Store glutenfrie havregryn
  • 2 dl Sammalt Speltmel
  • 125 gram Smør
  • 1 ts Bakepulver
  • 1 ts Salt
  • 1 ts Sukrin
  • 1 ts Kanel

Instructions

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Kok opp 2 dl melk, ha i havregryn og la det svelle i 10 minutter.

  3. Smelt smøret og rør det i havregrynene.

  4. Bland bakepulver, salt, Sukrin og kanel i speltmelet, og hell melblandingen i røren.

  5. Arbeid deigen godt sammen og kjevle deigen til en leiv på ca. 1⁄2 cm.

  6. Bruk et glass til å trykke ut runde kjeks.

  7. Ha kjeksen på et stekebrett dekket med bakepapir og prikle kjeksene med en ga el så de blir sprø.

  8. Stekes midt i ovnen i ca. 10–15 minutter.

Recipe Notes

Følg med under stekingen så ikke kjeksene blir brent. De skal ha en lys gyllen farge når de er ferdige.