Halloumisalat

Halloumi er en ost som tradisjonelt ble laget av fåremelk. Nå lages den også av ku-eller geitemelk.

Osten har fast konsistens og er salt på smak.

Den er proteinrik og veldig god i salat.

 

Course Forrett, Middag, Side rett, Salat, Mellommåltid
Cuisine Mediterranean
Keyword lunsj, middag, vegetar, glutenfri
Servings 2

Ingredients

Salat

  • 400 g halloumi
  • 2 pakker ferdig vasket småbladsalat og ruccola
  • 200 g cherrytomater delt i to
  • 2 stk modne avokadoer delt i skiver
  • 100 g valnøtter stekt i tørr stekepanne og skjært i mindre biter

Dressing

  • 1/2 potte basilikum
  • 3 ss pinjekjerner
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 1 dl olivenolje extra virgin
  • 2 ss sitronsaft

Instructions

  1. Ha alle ingrediensene til dressingen i en blender og kjør til en jevn konsistens. Smak til med salt og pepper.

  2. Legg salatblandingen på et stort fat, og drypp over mesteparten av dressingen.

  3. Legg avokado og tomater på salatbladene.

  4. Skjær halloumi i ca. 1 cm tykke skiver. Skjær ost raskt på begge sider i litt smør i en stekepanne med sterkt varme.

  5. Legg den varme halloumien på salaten.

  6. Dryss de tørrstekte og hakkede valnøttene over.

  7. Hellresten av dressingen over.

PS. Det er viktig å servere halloumien varm, for den blir tørr og seig når den kjøles ned igjen.