Fylt squash med spinat og linsesalat

Course Forrett, Middag, Salat, Mellommåltid, Diabetesboka, tilbehør
Cuisine Mediterranean
Keyword lunsj, middag, vegetar, glutenfri
Servings 2

Ingredients

Fylt squash

  • 2 stk squash
  • 4 stk vårløk
  • 1 stk stort egg eller 2 små
  • 150 gram parmaskinke
  • havsalt
  • pepper

Salat

  • 1 pakke ferdig kokte røde linser
  • 100 gram spinatblader
  • 400 gram frosne erter
  • 1 stk sitron gjerne økologisk
  • 1 ts olivenolje

Instructions

Fylt squash

  1. Sett stekeovnen på 200 grader

  2. Skjær squashen i ca. 7 cm store biter. Uthul dem, men la det være igjen litt i den ene enden, som skal utgjøre bunnen.

  3. Hakk squashkjøttet og bland det med finhakket vårløk og små biter av parmaskinken. Krydre med salt og pepper.

  4.  Pisk egget med en liten gaffel og bland squashkjøttet, vårløken og parmaskinken med i eggemassen.

  5. Plasser squashbitene på en stekeplate med bakepapir og fyll dem med eggeblandingen

  6. Inn i stekeovnen og stekes i ca 20- 30 minutter. De skal ha fin stekefarge på toppen

Salat

  1. Sil og skyll røde linser

  2. Riv sitronskallet tynt av sitronen

  3. Ta frem ertene fra fryseren og hell kokende vann over så de tiner. Skyll de tinte ertene i iskaldt vann etterpå. Vend linsene og ertene med spinatbladene. Drypp salaten med 1 ts olivenolje og 1 ts sitronsaft, pynt med sitronskall og dryss over litt salt

PS. Ønsker du å ha en vegetarisk rett, kan du fint droppe parmaskinken i de fylte squashene.