Oppskrift til 1 brød

Ingredienser

2 dl sesamfrø
3 egg
75 g kremost
1⁄2 dl fløte
1 ts bakepulver 1⁄2 ts salt (Seltin) 1⁄2 ts Sukrin
1 ss fiberhusk
1ss havsalt til å strø over brødet 2 ss rosmarin
12 sorte oliven
1 dl revet parmesan
2 dl ekte spansk chorizopølse
2 ss kaldpresset olivenolje til å risle over brødet

TIPS

Hvis du ikke tåler kumelk, kan du erstatte kremost og fløte med soyaost og soyafløte.

Slik gjør du:

  • Sett stekeovnen på 175 °C.
  • Mal sesamfrøene i blenderen eller med en stavmikser.
  • Tilsett egg, ost, øte, bakepulver, salt og Sukrin og bland godt.
  • Tilsett deretter berhusken og bland videre.
  • Dekk en ildfast form eller en liten langpanne, 20 x 30 cm, med bakepapir.Hell røren over i formen.
  • Strø rosmarin, havsalt, parmesan, oliven og chorizobiter over røren.
  • Avslutt med å dryppe god olivenolje utover røren.
  • Sett brødet midt i ovnen og la det steke i ca. 30 minutter.La det avkjøles litt før du skjærer det i passe store porsjonsstykker.

Serveringstips

Du kan bruke andre urter enn rosmarin. Bruk for eksempel timian når du skal servere focaccia til kjøttsuppe, eller oregano når du skal servere brødet til en gryterett av kjøttdeig og tomater.

Bilde av Diabetesboka Focaccia