Fiskesuppe med parmesanchips

Server suppen med en klatt rømme og parmesanchips.

Course Supper, Middag, Fisk, Fiskesuppe, Diabetesboka
Servings 4 Porsjoner

Ingredients

Fiskesuppe

  • 800 g Fisk i terninger
  • Rapsolje til steking
  • 5 dl Fiskebuljong (eller en god fiskekraft)
  • 2-3 fedd Hvitløk
  • 2 stk Løk
  • 2 stk Gulrøtter
  • 2 stilker Stangselleri
  • 1 stk Fennikel
  • 3 ss Tomatpuré
  • 1 boks Tomater hakkede
  • 1 dl Hvitvin
  • 1 ts Salt
  • 1 ts Pepper
  • 1 ts Timian tørket
  • 1/2 Chili (kan utelates)
  • 2 ss Urter som persille eller timian
  • 4 ss Seterrømme

Parmesanchips

  • 2 dl Parmesan eller annen type ost

Instructions

Fiskesuppe

  1. Hakk hvitløk og løk. Surr dette i litt olje sammen med tomatpuré og tørket timian i ca. 2 minutter på middels varme.

  2. Hakk gulrøtter, fennikel og selleri i passe biter og tilsett dette i pannen. Stek i ca. 2 minutter på middels varme. 

  3. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra fisk, de ferske urtene og limesaften. La det småkoke i ca. 10 minutter. 

  4. Hakk urtene grovt.

  5. Tilsett fiskebitene sammen med ferske urter og limesaft og la alt trekke 
i ca. 3 minutter. 

Parmesanchips

  1. Legg små hauger av revet parmesan på en stekeplate med bakepapir. 

  2. Stek dem raskt på 225 °C midt i stekeovnen til osten har smeltet og blitt gyllenbrun 
i kantene.

  3. La ostechipsen bli kald før den tas av papiret.