Fiskekaker med squashtagliatelle og persillepesto

Det er veldig enkelt å lage fiskekaker fra bunnen av. Du kan lage fiskefarsen ferdig kvelden før og steke fiskekakene dagen etter. Det beste er å bruke fersk fisk, men frossen går også fint.

Servings 4

Ingredients

Fiskekaker

  • 600 g renskåret fisk (du kan bruke all slags type fisk)
  • 1 ts salt (Seltin)
  • 3 ss profiber
  • 2 1/2 dl fløte
  • 2 ss hakket purre
  • 2 fedd hvitløk

Persillepesto

  • 2 bunter grovhakket bladpersille
  • 1 dl god kaldpresset olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 dl valnøtter
  • 1/2 ts salt (Seltin)
  • 1 ts pepper

Squashtagliatelle

  • 2 squash

Instructions

Fiskekaker

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Mal sesamfrøene i blenderen eller med en stavmikser.
  3. Tilsett egg, ost, øte, bakepulver, salt og Sukrin og bland godt.
  4. Tilsett deretter fiberhusken og bland videre.

  5. Dekk en ildfast form eller en liten langpanne, 20 x 30 cm, med bakepapir.Hell røren over i formen.
  6. Strø rosmarin, havsalt, parmesan, oliven og chorizobiter over røren.
  7. Avslutt med å dryppe god olivenolje utover røren.
  8. Sett brødet midt i ovnen og la det steke i ca. 30 minutter. La det avkjøles litt før du skjærer det i passe store porsjonsstykker.

Squashtagliatelle

  1. Skjær opp 2 squash på langs med ostehøvel.
  2. Kutt disse brede skivene på langs i tre remser.
  3. Forvell remsene i kokende vann i 2 minutter og hell av vannet.

Persillepesto

  1. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør den til en fin puré.
  2. Hell pureen over squashen og bland godt.