Blomkål-pudding

En deilig blomkålpudding som passer perfekt i sommervarmen

Course Side rett, Dessert
Keyword dessert, vegetar, glutenfri, pudding
Author Hege

Ingredients

  • 1 stk blomkål
  • 3 dl kremfløte
  • 3 stk egg
  • 1 stk vaniljestang eller 1ts vaniljepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 5 ss fibersirup
  • 1 knivsodd havsalt
  • 1 ss ekte smør

Instructions

  1. Rasp blomkål på rivjern eller kjør den i blenderen til den er blitt til riskonsistens

  2. Pisk sammen fløte, egg, kardemomme og vaniljefrø/pulver i en bolle

  3. Rør inn blomkålrisen til den er godt blandet

  4. Ha alle ingredienser, men bare 2 dl av fløten en kjele og kok opp. Tilsett salt og sirup og la den koke på middels varme til den tykner. Ca. 10 minutter

  5. Pass på å røre ofte. Den er ferdig når det meste av væsken er fordampet og den har fått rispuddingkonsistens

  6. Ta kjelen av platen og rør inn 1 ss smør mens den er varm

  7. La den avkjøle seg i en bolle mens du rører i den av og til. Pisk den godt opp når den er helt kald

  8. Pisk den siste dl av fløten stiv og vend den godt sammen med rispuddingen før servering.

  9. Dryss kanel på toppen, og eventuelt hakkede nøtter, bær, og sitronmelisse/mynteblader