Med brokkoli og bladpersille:

2 egg
1 ss knuste linfrø
50 g malte mandler
200 g brokkoli (også gjerne stilken), i biter
2 ss hakket bladpersille
salt og pepper

Med rødbet:

2 egg
1 ss fiberhusk
50 g malte mandler
250 g rødbete (rå), i biter
salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Visp sammen eggene i en bolle. Tilsett knuste linfrø og malte mandler, og rør godt.
  2. Ha brokkoli/rødbeter/ i en foodprocessor og kjør maskinen til grønnsakene er veldig fint hakket. Ha det oppi bollen sammen med eggene, og tilsett ev. urter og litt salt og pepper. Bland godt.
  3. Legg massen på et ark bakepapir, og legg et ark til på toppen. Klem den litt flatere med hendene, og kjevle den så nokså flat – ca. 1/2 cm. Dra av papiret på toppen og stek på 180C, midterste rille, i ca. 20 minutter. La “brødet” avkjøles helt før du skjærer det i passe store biter.
  4. Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.