Salte mandelkjeks

Dette er en perfekt vertinnegave til osteselskap!

Course Side rett, tilbehør, kjeks
Servings 20 stk

Ingredients

Kjeks

  • 2 dl Mandler
  • 1 dl Sesamfrø
  • 2 stk Eggehviter
  • 1 ts Sukrin
  • 1 ts Fiberhusk

Pensling

  • 2 stk Eggeplommer
  • Maldonsalt

Instructions

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.

  2. Kjør mandlene i en blender eller kaffekvern til det blir til «mel».

  3. Bland i resten av ingrediensene og rør godt.

  4. Lag små kuler av deigen – det blir ca. 20 stykker.

  5. Brukfingrene og form kulene til kjeks på et bakepapir. Ha en kopp med vann ved siden av som du kan dyppe fingrene i – deigen er litt klissete!

  6. Pensle med eggeplommer og strø salt over, prikle kjeksene med en gaffel så de blir sprø.

  7. Stekes midt i stekeovnen i 10–15 minutter avhengig av størrelse og tykkelse. Følg med underveis!

Recipe Notes

Server kjeksene med ost og en god kopp te til.

TIPS
Du kan bruke mandelmel i stedet for å male mandlene selv, men vær obs på at deigen da kan bli tørrere. Litt vann kan hjelpe.